Friday, November 9, 2007

Excuses voor het lange wachten

Oeps...zag opeens dat het alweer 5 maanden geleden is dat we een bericht op de site gezet hebben.Mijn excuses hiervoor. We gingen verhuizen en hadden geen internet en daarna kregen we het zo druk met nieuwe banen enzv dat het er gewoon niet van kwam. Ik zal proberen jullie een beetje bij te praten over de afgelopen maanden.

De leukste en mooiste gebeurtenis was ons reisje met mam en pap. We hebben ontzettend veeel genoten van elkaars gezelschap en hebben veel mooie dingen gezien. Het is ze blijkbaar heel erg goed bevallen, want het volgende bezoek naar ons in Kaapstad staat gepland in Feb!!Joepie!! We kunnen niet wachten om jullie weer te zien.

We zijn ondertussen dus verhuisd naar een heel leuk huisje in de wijk Observatory. Foto's van het huis volgen nog.... Als iemand ons ooit wil bereiken of iets op wil sturen, het adres is: 44 Scott Road, Observatory 7925, Cape Town, South Africa (in die volgorde). Onze vaste huisnummer is 0027(0)214480386.


Zie hierboven de twee nieuwste aanwinsten in de familie!! Onze schaaphond (border collie) Luca en het stoute poesje Savanna. Ze zijn ontzettend schattig samen en spelen de hele dag (en nacht) door.Het is een gigantisch genoegen om deze twee beestjes in huis te hebben!!

Qua werk is dus ook alles eindelijk gaan lopen. Mijn werkvergunning is erdoor en ik ben sinds augustus officieel aan het werk bij de University of Western Cape en University of Cape Town. Bij UWC geeft ik college aan studenten Medische Antropologie en aan UCT ben ik project manager van een heel interessant project. We hebben een NL interventie methode voor mensen met mentale problemen aangepast aan de Zuid- Afrikaanse context en gaan kijken of de methode ook effectief is hier. Het gaat om een interventie die in westerse landen erg effectief gebleken is en weinig therapeut contact uren nodig heeft. In Zuid Afrika hebben erg veel mensen last van mentale problemen (door apartheid en trauma's en geweld). Alleen de rijke blanken mensen hebben echter toegang tot mentale gezondheidszorg. Wij gaan onze interventie dus testen in communities die weinig of geen toegang hebben tot mentale gezondheid faciliteiten. Voor iedereen die meer wil weten...email me dan stuur ik mijn onderzoeks voorstel op (edithvanhof@hotmail.com of edithvanthof@uct.ac.za).









We zijn eveneens, met Lin in NL, begonnen om een project op te zetten om een ontzettend lieve vrouw die wij is de township hebben leren kennen een handje te helpen. Deze vrouw heeft niets maar geeft heel haar leven voor de mensen in de township waar ze leeft. Ze zet zich in voor zorg voor ouderen, kookt eten voor kinderen op scholen (wat voor de meeste kinderen de enige maaltijd per dag is), geeft naailessen aan vrouwen om ze aan het werk te krijgen, werkt samen met de jongeren in township om criminaliteit te verminderen (die onzettend aanwezig is), zet zich in voor de zieken enzv enzv. Mama Rosy heeft van de gemeente een kantoortje gekregen om vanuit te werken, maar het was niet veilig en onzettend vies met schimmel enzv. We hebben samen met haar het kamertje veilig (dms van tralies voor ramen en deuren) gemaakt en het opgeknapt zodat daar vandaan haar fantastische projecten kan leiden.

Verder hebben we haar geholpen om een stuk land van de gemeente te krijgen waarop zij een community centre wil neerzetten. Het is de bedoeling dat in dit centrum al haar projectjes een plekje krijgen. Een veilige creche voor de kinderen, droge warme plek voor de ouderen om te kaarten, ruimtes om cursussen te geven, een gaarkeuken enzv. Linda en ik zijn vanuit nederland aan het proberen om hier sponsors voor te krijgen. We houden jullie op de hoogte hoe het gaat...


Ten slotte willen we even mededelen dat wij de trotse eigenaren zijn van een oude landrover waarmee we door de duinen van namibie, moerassen van botswana en straten van kaapstad gaan rijden. Maarten maak je borst maar nat!! Het is fantastisch om in die auto te rijden! Het gaat een super trip worden.

Dit was het voor vandaag. Ik beloof jullie nu regelmatig op de hoogte te houden en de website bij te werken!

Heel veel liefs van ons!!
dikke kussen

No comments: